Allt till hemmakontoret

När allt fler och fler börjar jobba hemifrån blir det allt vanligare med arbetsrelaterade skador i hemmet. Det är lätt hänt att du fastnar framför jobbdatorn i soffan alldeles för länge.

Du kanske till och med satt och jobbade för länge för att du satt hemma och glömde bort tiden. Därför är det viktigt att du tänker på din ergonomi när du jobbar på hemmakontoret. Om du mer eller mindre jobbar heltid hemifrån kan du alltid beställa hem utrustning bara ett klick bort.

Se till att kunna föra anteckningar

Det är lätt att glömma bort hur effektivt det är att anteckna på block i jämförelse med på datorn. Förvisso går det snabbare att skriva längre texter på en dator. Men när du försöker vara närvarande i ett videomöte kan det vara jobbigt att behöva alternera mellan de olika datorflikarna du har uppe.

Ergonomi är A och O

När det kommer till att jobba hemifrån är det viktigt att ha en bra hållning när du sitter ner. Du som jobbar framför en dator sitter nästan mer än 8 timmar per dag. Se därför till att ha en ordentlig kontorsstol som är anpassad efter dina behov när du jobbar hemifrån.

Kommentarer är stängda.