Dags att välja gymnasium och skola?

Om du går i nian så är det snart dags välja gymnasium. Och det är lätt att bli överväldigad över alla val och beslut som du ska göra. Därför har vi satt samman några snabba tips till dig.

5 tips som hjälper dig att välja

Kom ihåg att det är du som väljer – inte dina vänner eller föräldrar. Därför att det viktigt att du funderar på vad du verkligen vill.

Är det skolmiljön som lockar eller är det några ämnen som intresserar dig mer? Många skolor erbjuder flera program medan vissa är mer inriktade. Därför kan det vara bra att först se vilka program de erbjuder.

Har du en ide vad du vill göra efter gymnasiet, vill du börja på en gång eller vill du börja på högskolan? Om du vill fortsätta på högskolan så ska du välja högskoleförberedande program.

Det är också en bra ide att besöka skolorna för att få en bättre uppfattning om dem. De allra flesta skolor brukar därför ha öppet hus där du får chans att se dig omkring och prata med lärare.

Allt prata med elever som går på skolan eller har gått där tidigare är en bra ide. Som till exempel Kunskapsgymnasiet som har flera filmer där elever berättar hur det är att gå där.

Kommentarer är stängda.