Nyfiken på Hero-shooter genren?

Du har säkert sett allt som har med Overwatch att göra vid det här laget eller så har du sett hur Battleborn bröt isen när denna nya genre skapades. Men du kanske finner att prislappen kan bli för hög. Det finns redan nu ett hero shooter som är free-to-play på Steam. Detta spel går under namnet Paladins.

Paladins är inte som nament antyder till om du är en van spelare. Det handlar inte om att du ska springa runt som en helig riddare och döda ondskans knytt. Nej Paladins är en Hero shooter där två lag bestående av fem personer ska mötas mot varandra.  Varje lagmedlem väljer en karaktär ur en av fyra kategorier som är skada, understöd, frontlinje eller flank. Varje kategori har ett visst tema, frontlinje har mycket med att dra till sig motståndarnas uppmärksamhet, understöd gör så att laget bli starkare eller läker de skadade spelarnas sår. Allt handlar om balans och spelar man lite mer tävlingsinriktat behöver man även planera vem som ska spela vad och vilka karaktärer motståndarna kanske kommer att spela.

Standard spelet är en hybrid mellan två lägen. Båda lagen börjar på offensiven och ska försöka ta över mittpunkten. Det lag som lyckas med detta får en poäng och de får även vara de som ska anfalla i nästa steg. I detta läge ska man knuffa på en vagn som ska till motståndarens bas och den som försvararna ska hålla vagnen borta i 90 sekunder. Matchen är slut när första laget får 4 poäng.