Skaffa dig en yrkesbrosch

En yrkesbrosch brukar vi också kalla för examensbrosch. Din brosch är ett bevis på vad du har klarat av för att få bli certifierad i just ditt yrke. På baksidan av broschen står det vanligtvis ditt namn och examensdatum, alternativt åren du tillbringade på din utbildning. På framsidan brukar broschen ha en specialdesignad symbol. Varje skola och utbildning har sin unika bild.

Det är inte i alla yrken där du kan bära broschen på grund av arbetskläderna. Sjukvården är däremot ett yrkesområde där personalen ofta bär sin yrkesbrosch på bröstet.

Ett minne för livet

Broschen kan ge bäraren en känsla av styrka under extra jobbiga arbetspass, en påminnelse om att hon eller han kan sitt yrke. Broschen kan även bli en symbol för sammanhållning bland de före detta studenter som tog examen på samma gång.

Är du själv kanske på väg att ta examen? Vill du ge bort en yrkesbrosch i present till någon du känner, eller är du ansvarig för att designa en åt den här årskullen studenter? Det är inte alltid en lätt uppgift, så vi förstår att du kan behöva inspiration. I sådana fall kan du titta runt lite här för att hitta passande online.

Kommentarer är stängda.